Zablokować lub odblokować użytkownika
POST
/api/crm/v2/team.toggle_block_statusv2 operationId:
team.toggleBlockStatusBlokuje lub odblokowuje użytkownika. active=true blokuje użytkownika: blocked = true, logowanie przestaje działać, a wszystkie aktywne sesje użytkownika są zamykane tak samo, jak przy zmianie hasła. active=false odblokowuje i nie wpływa na sesje. Nie można przełączyć własnego rekordu w żadnym trybie — blokada przerwałaby bieżącą sesję. Nie można przełączyć rekordu właściciela konta. Pozostałe rekordy może przełączać każdy użytkownik z uprawnieniami do zapisu w sekcji.
Autoryzacja
api-token + language + role
Treść żądania application/json
object
idintegerwymagane
Przykład: 7159
activebooleanwymagane
Przykład: true
Odpowiedzi
OK
object (Response)
statusstringwymagane
Wartości:successerror
Przykład: success
Jeden z wariantów
object
Informacje o błędzie
errorobjectwymagane
codeintegerwymagane
Kod błędu
variablesobject
descriptionstringwymagane
Opis błędu